Filmmusik

Tips för lyssnare

Spotify-soundtracks

Det borde nästan vara mot lagen att inte ha Spotify, och ses som en liten förseelse att inte ha Spotify Premium. Visst, även om priset av de flesta lär ses som överkomligt så är det förstås inte alla som har råd med att hosta upp 99 kr extra varje månad. Jag är själv mycket fattig, men drar in på andra mer världsliga saker (såsom frukost) för att få behålla mitt Premium-konto. Nog snackat, här ska det förstås handla om Spotify-soundtracks - min tjusiga term för de tusentals film-soundtracks som finns tillgängliga på Spotify.

Jag spenderar en nästan löjlig mängd av min vakna tid lyssnandes på filmmusik genom Spotify - och de är riktigt duktiga (åtminstone för stunden) på att ta in filmmusik. Av de ca 170 filmer jag har skrivit om på Filmscore.se så finns musik från över 160 av dem tillgängliga på Spotify - de allra flesta i fullständig albumform. Här kommer således tips på några av de spellistor med filmmusik som skapats av olika entusiaster (klicka på länkarna - de tar dig direkt till Spotify):

Spotify-soundtracks - bra spellistor

Filmscore.se - Filmarkivet

spotify-soundtracks-spellistor.pngJag måste förstås börja med att tipsa om min egen spellista. Jag har ju ändå jobbat på den i över två år. Nästan alla de filmer vars musik du kan läsa fakta och trivia om på Filmscore.se finns representerade i denna lista, och eftersom det sporadiskt läggs upp artiklar om nya filmer på Filmscore så växer också denna spellista sporadiskt. Bli prenumerant, vet jag!

The Soundtrack of våra favoritfilmer

En lista skapad av filmbloggaren Åsa "Fiffi" Lundh (besök Fiffis filmtajm - en superblogg). Den här listan har hjälpt mig att få upp ögonen för en rad nya soundtracks, och jag har också som prenumerant fått chansen att bidra till listan, vilket är jättekul. Varför inte ta och prenumerera på den här också?

Film/Game Music

En trevlig lista med både filmmusik och spelmusik, mycket i stil med den dramatiska, episka stil som förknippas med Hans Zimmer (Pirates of the Caribbean, Lejonkungen m.fl.). Zimmers egen musik är också välrepresenterad i denna lista.

Du kanske har fler tips på Spotifylistor med filmmusik som du tycker jag borde lägga upp här. Kontakta gärna mig genom kontaktformuläret på kontaktsidan i så fall!

"Spotify-soundtracks" publicerades den 3 september 2012.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)